Παρασκευή 3 Απριλίου 2009

Ερώτηση σχετικά με πόνους στη μέση

Ερώτηση: Υποφέρω από χρόνιους πόνους στη μέση και ιδιαίτερα στο κάτω μέρος της πλάτης. Υπάρχουν ασκήσεις της Γιόγκα που μπορούν να ανακούφισουν τους πόνους χωρίς να επιβαρρύνουν αυτή την περιοχή;

Απάντηση: Ναί, υπάρχουν ασάνες με κάμψη της σπονδυλικής στήλης προς τα πίσω που τονώνουν και δυναμώνουν ιδιαίτερα τους μύες στο κάτω μέρος της πλάτης, τους κοιλιακούς και τους μύες που ελέγχουν τη σπονδυλική στήλη, βοηθώντας στην πρόληψη της δισκοπάθειας και άλλων παθήσεων της πλάτης. Τονώνονται επίσης τα σπονδυλικά νεύρα που αναφύονται ανάμεσα στους σπονδύλους.
Αυτό έχει ευεργετικές επιδράσεις σε όλο το σώμα καθώς τα νεύρα αυτά δίνουν ενέργεια σε όλα τα υπόλοιπα νεύρα, όργανα και μύες του σώματος. Πρόσφατες έρευνες έδειξαν οτι το 90% των πόνων της πλάτης έχουν τη ρίζα τους σε μυική ανισορροπία. Αν αυτές οι ανισορροπίες γίνουν χρόνιες τότε η σπονδυλική στήλη χάνει την ευθυγράμμιση της, οι σύνδεσμοι πιέζονται και αρχίζουν να εμφανίζονται συμπτώματα όπως δισκοπάθεια, ισχυαλγία, σπονδυλίτιδα και οστεοαρθρίτιδα.
Οι εξάσκηση στις ασάνες με κάμψη προς τα πίσω μπορούν να διορθώσουν την κακή στάση του σώματος και τις νευρο-μυικές ανισορροπίες της σπονδυλικής στήλης. Επίσης βοηθούν την καλύτερη κυκλοφορία του αίματος σε αυτήν την περιοχή. Αυξάνουν την αυτοπεποίθηση και ενθαρρύνουν την βαθιά αναπνοή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου