Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2011

Η Τέχνη της Μακροβιοτικής Κουζίνας -Μέρος (I)

Σεμινάριο Μακροβιοτικής μαγειρικής με τον Αλέξανδρο Καραφυλλίδη. Στις 29 Ιανουαρίου 10:30-14:30 στο Yoga Studio Maroussi.

Το Macrobiotic Living-The Center και το Yoga Studio Maroussi συνδιοργανώνουν ένα ολοκληρωμένο θεωρητικό και πρακτικό σεμινάριο Μακροβιοτικής Μαγειρικής. Υπό την καθοδήγηση του Αλέξανδρου Καραφυλλίδη, απόφοιτο του Kushi Institute of Europe, θα μάθουμε πώς να ετοιμάζουμε νόστιμα και ενδυναμωτικά πιάτα για όλες τις ώρες, κατάλληλα για ολόκληρη την οικογένεια. Ελάτε να γνωρίσουμε τα οφέλη της Μακροβιοτικής διατροφής στην πράξη, συνδυάζοντας τη νοστιμιά, τη γνώση και τη δυναμική μαγειρική, κατανοώντας σε βάθος την ενεργειακή επίδραση των τροφών καθώς και των διαφορετικών στυλ μαγειρέματος. Ελάτε να δοκιμάσουμε νόστιμα και θεραπευτικά πιάτα που ευφραίνουν τον ουρανίσκο μας, μεταμορφώνοντας παράλληλα το σώμα αλλά και τη ζωή μας.
Το πρόγραμμα του σεμιναρίου περιλαμβάνει τις εξής θεματικές ενότητες:
Ταξινόμηση των τροφών με βάση την ενεργειακή τους επίδραση (Yin / Yang).
Ακραίες τροφές που πρέπει να αποφεύγουμε.
Παρουσίαση & επεξήγηση της Μακροβιοτικής Διατροφικής Πυραμίδας.
Τρόποι μαγειρέματος & επεξεργασίας των τροφών.
Παρουσίαση βασικών μακροβιοτικών πιάτων για όλες τις ώρες & γευστική δοκιμή.
Το πρόγραμμα του σεμιναρίου θα φιλοξενηθεί στον καλαίσθητο και αρμονικό χώρο του Yoga Studio Maroussi που διευθύνει η Swami Nirvikalpa/ Όλγα Αλεξίου, στο κέντρο του Αμαρουσίου και θα διαρκέσει από τις 10.30 έως τις 14.30 μ.μ.
O Αλέξανδρος είναι συνιδρυτής και υπεύθυνος του Τομέα Μακροβιοτικής Φιλοσοφίας και Συμβουλευτικής του Macrobiotic Living-The Center, και συντονίζει με χιούμορ και αμεσότητα, θεματικά σεμινάρια και εργαστήρια διατροφής και μαγειρικής, αποδεικνύοντας στην πράξη πως η μακροβιοτική διατροφή μπορεί να συνδυάζει την ολιστική υγεία με την απόλυτη νοστιμιά και την υψηλού επιπέδου γεύση.

Εισφορά σεμιναρίου: 74 € ανά άτομο, 64 € για όλα τα μέλη των σχολών Yoga Studio Maroussi και Macrobiotic Living.

Για πληροφορίες / δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας στα ακόλουθα στοιχεία:

Tηλ.: 210 6147618
Ώρες Επικοινωνίας
ΔΕΥΤΕΡΑ-ΤΕΤΑΡΤΗ-ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 14:00 -21:00
ΤΡΙΤΗ- ΠΕΜΠΤΗ 10:00 -14:00 ΚΑΙ 17:00-21:00

Κυριακή 16 Ιανουαρίου 2011

Κοπή πίτας 2011 στο YSM (21/01/11)


H κοπή της πίττας θα πραγματοποιηθεί στο Studio την Παρασκευή 21 Ιανουαρίου, ώρα 21:30.
Η γιορτή θα είναι πλαισιωμένη από μουσική.
Ο Γκούρου μου Παραμαχάμσα Σατυανάντα έχει πει:
«Η μουσική έχει πολλές μορφές, είναι ένα μέρος της Νάντα Γιόγκα. Νάντα σημαίνει η δόνηση του ήχου. Ο ήχος, τον οποίο δεν αντιλαμβανόμαστε μέσα από τις αισθήσεις, ο πολύ λεπτός, ο αόρατος. Εκείνος που έχει αναδυθεί από την αιωνιότητα και ο απόηχος του αντηχεί από πάντα και για πάντα, αλλά είναι αδύνατο να τον αγγίξει ή να τον ακούσει κανείς».

Ελάτε λοιπόν να αποκτήσετε οι ίδιοι την εμπειρία των λεπτών δονήσεων των ήχων τραγουδώντας κίρταν, απαγγέλλοντας μάντρας και ακούγοντας ινδική κλασσική μουσική (ragas) με το συγκρότημα «IHOR». (Δημήτρης Ρουμελιώτης - sitar,
Μάρκος Δαμιανός - tabla και Ξενάρη - ταμπούρα).
Παράλληλα θα προβάλλονται φωτογραφίες από τις Ινδίες, Νεπάλ και από δρώμενα εκδηλώσεων του Studio.

Σας περιμένουμε με χαρά,
Σουάμι Νιρβικάλπα και η ομάδα του Yoga Studio Marousi.

Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2011

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΣΑΤΚΑΡΜΑΣ 2010-2011 (ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ)

H συνεδρία σατκάρμας που ήταν προγραμματισμένη για τις 22 Ιανουαρίου, αλλάζει ημερομηνία και θα πραγματοποιηθεί στις 29 του ίδιου μήνα.

Για περρισότερες πληροφορίες διαβάστε το σχετικό αρθρο, που είχε δημοσιευθεί πρόσφατα στο blog μας.